Koelinstallatie Noordhoek

Lek/Habo heeft in opdracht van Noordhoek de koelinstallaties geleverd en gemonteerd voor het nieuwe pand van 'Noordhoek geraspte kaas' aan de N11 te Bodegraven.

Voor diversen ruimten verzorgen wij de koeling middels een viertal luchtbehandelingskasten en een tweetal koelers. Ook maken we koudwater dat wordt gebruikt voor de airconditioning van de kantoren. De koudste ruimte is een apart gedeelte van de koelcel. Hier is de temperatuur 2°C. De ruimten waarin de productie plaats vindt, wordt gekoeld tot een temperatuur van 12°C. De gekoelde lucht wordt middels airsocks uitgeblazen. Het voordeel van dit systeem is een behaaglijk klimaat ondanks de lage temperatuur omdat het gevoel van 'tocht' ontbreekt. Tevens is de geluidsproductie door de combinatie lucht-behandelingskast en airsock erg laag.

Alle technische installaties inclusief de luchtbehandelingskasten zijn op een entresol geplaatst. Iedere installatie bestaat uit een compressorunit met twee compressoren. In het totaal zijn er vier installaties gemonteerd. De kleinste heeft een koelvermogen van ca 60 kW en de grootste installatie heeft een koelvermogen van rond de 80 kW. Op het dak hebben we voor iedere installatie een condensor met een laag geluid niveau gemonteerd.

Noordhoek heeft er voor gekozen de installaties uit te voeren met het milieu vriendelijke koudemiddel R134a. Dit koudemiddel is minder belastend voor het milieu. Bovendien is het rendement van een installatie met dit koudemiddel meestal hoger dan van een vergelijkbare installatie met koude middelen als R507A of R404A.

Meer weten of wilt u ook een koelinstallatie, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte 0172 - 619342.