Nieuwe Biogas WKK’s voor RWZI Nieuwveer.

Rioolwaterzuivering Nieuwveer in Breda stamt uit 1973. Inmiddels is deze zuivering geheel gerenoveerd en wordt er nu ook biogas geproduceerd.

Eind 2011 heeft Lek/Habo een tweetal Biogas WKK’s met Guascor motoren geleverd en geïnstalleerd  bij deze zuivering. De Guascor motoren HGM 240 leveren ieder 500 kW elektrisch met een rendement van ruim 40%. Dit alles onder de BEMS norm. Een katalysator is hierbij niet nodig. De machines zijn uitgerust met een nieuw type TCS lambda-regeling. Deze lambda-regeling, onderdeel van de motorbesturing is door Lek/Habo zelf ontwikkeld en bepaald de ideale motorafstelling van de gasmotor ook bij een variatie in het methaangetal van het biogas.

Dit project is turnkey door Lek/Habo gerealiseerd en voorzien van een in standhouding service contract voor tien jaar. Dit houdt in dat Lek/Habo gedurende deze tijd verantwoordelijk is voor al het preventief en correctief onderhoud. Ook de revisies worden door Lek/Habo uitgevoerd. Een team van revisie specialisten reviseren de gasmotoren op site en zorgen ervoor dat de installatie tien jaar 100% presteert.

Vragen of interesse?
Neem gerust contact met ons op!
Tel: 0172 - 619342
info@lekhabo.nl